900.000 euro extra voor Ringlaan Wenduine

Door Wilfried Vandaele op 2 juni 2021, over deze onderwerpen: Openbare Werken

De Vlaamse overheid maakt een extra bedrag van 900.000 euro vrij voor de herinrichting van de Ringlaan (N34) in Wenduine.  Dat meldt burgemeester van De Haan en Vlaams volksvertegenwoordiger Wilfried Vandaele. Die extra middelen waren nodig voor de herstellingen aan de eerste fase ter hoogte van het Manitobaplein.  De werken gaan na de zomer opnieuw van start en bestaan uit drie verschillende uitvoeringsfases. 

In 2017 startte de Vlaamse overheid met de herinrichting van de Ringlaan in Wenduine tussen Drift en de Manitobahelling. Ondergronds komt er gescheiden riolering. Bovengronds komen er een nieuwe rotonde, veilige fietspaden en nieuwe oversteekplaatsen. In het najaar van 2018 stelde de Vlaamse overheid ernstige problemen vast met de aangelegde riolering en legde ze de werken stil. In februari 2020 stopte de samenwerking met de aannemer. Intussen werd een nieuwe aannemer aangesteld en werd een aantal herstellingen uitgevoerd.

Zo is de rotonde ter hoogte van De Smet de Naeyerlaan met de Ringlaan al aangelegd. Ook een deel van de Driftweg tussen de N34 en Leopold-II-Laan is intussen vernieuwd. De Vlaamse overheid zet de resterende werken voort op 1 september. Er zijn drie uitvoeringsfasen:

Uitvoeringsperiode 1: Ringlaan van Langestraat tot en met kruispunt Tennislaan
Uitvoeringsperiode 2: Ringlaan vanaf Tennislaan (uitgezonderd het kruispunt) tem kruispunt Kervijnlaan
Uitvoeringsperiode 3: Ringlaan vanaf Kervijnlaan (uitgezonderd kruispunt) en  Driftweg
Vrije fase: Parking Manitoba. Deze fase kan starten in één van de drie uitvoeringsfases en dient afgewerkt te worden tegen de eerstvolgende zomervakantie

Wilfried Vandaele, burgemeester van De Haan en Vlaams volksvertegenwoordiger, dankt zijn collega Bert Maertens die voor de N-VA de dossiers m.b.t. Openbare Werken opvolgt en hier mee aan de kar duwde.

Dit dossier is een doorn in het oog van onze bevolking en zorgde al voor heel wat hinder en ergernis. Het kostte dan ook bijzonder veel inspanningen om de zaken weer vlot te trekken en de Vlaamse overheid ervan te overtuigen om een extra budget van 900.000 euro vrij te maken. Dat is nu dus gelukt”, aldus burgemeester Wilfried Vandaele.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is