Afvalwaterleiding op strand De Haan

Door Wilfried Vandaele op 14 januari 2021, over deze onderwerpen: Leefmilieu, Afvalbeleid, Lokaal beleid

In opdracht van de gemeente De Haan start Farys op maandag 18 januari met de aanleg van een persleiding op het strand van De Haan. Dat is enkele weken vroeger dan aanvankelijk gepland. Die leiding moet het afvalwater van strandbars en -uitbaters naar het rioolstelsel brengen.

De Vlaamse regelgeving bepaalt al langer dan vandaag dat vuil afwas- en wc-water niet meer in het zand terecht mogen komen. Vandaag hebben de strandbars opvangbakken”, zegt Mathieu Delbarge, schepen van Leefmilieu.

Burgemeester Wilfried Vandaele, bevoegd voor strand: “In Wenduine zijn de strandbars al aangesloten op riool, de uitbaters van cabines nog niet, maar vanaf dit jaar moeten ook zij aansluiten. In De Haan komt er nu een persleiding van om en bij de 70.000 euro, bekostigd door de gemeente. Alle strandbars en -uitbaters worden verplicht om zelf een pomp aan te kopen (kostprijs ongeveer 3000 euro/stuk) en aan te sluiten op die persleiding. Vorige week had er een overlegvergadering plaats met de stranduitbaters en die gingen akkoord met de plannen.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is