Beneluxtrein terug

Door Wilfried Vandaele op 4 juli 2014, over deze onderwerpen: Mobiliteit, Vlaanderen-Nederland

Wilfried Vandaele verzette zich destijds heftig tegen het schrappen van de Beneluxtrein, de verbinding tussen Brussel en Amsterdam.  Hij bleef ijveren voor een vlotte en snelle verbinding tussen beide hoofdsteden. Blijkbaar komt die er nu opnieuw. De Volkskrant (3 juli 2014) verwijst naar de nieuwe dienstregeling van de NMBS die deze week werd voorgesteld. Vanaf 14 december 2014 zullen de Beneluxtreinen weer helemaal van Amsterdam naar Brussel rijden.

Toen de Beneluxtrein na het gedoe met de Fyra opnieuw in gebruik werd genomen, reed die niet langer van hoofdstad naar hoofdstad maar van Den Haag naar Brussel. Momenteel rijdt de Beneluxtrein (IC) twaalf keer tussen Brussel en Den Haag. Met de nieuwe dienstregeling komen daar vier ritten bij.

De trein zal in de toekomst ook stoppen aan de luchthaven van Zaventem. De twaalf Thalystreinen tussen Amsterdam en Brussel blijven rijden, en ook de zestien stoptreinen tussen Antwerpen en Roosendaal. Eind 2015 komen er per dag nog twee extra Thalysritten bij. Een jaar later gaat er tweemaal daags een Eurostar rijden tussen Londen en Amsterdam, die ook in Antwerpen en Brussel stopt.

Voor Dordrecht en Roosendaal heeft de NMBS minder goed nieuws. De Beneluxtrein zal vanaf eind 2016 via de hogesnelheidslijn van Rotterdam naar Breda en vervolgens richting Antwerpen rijden.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is