Cinema Rio blijft bestaan

Door Wilfried Vandaele op 18 november 2019, over deze onderwerpen: Cultuur

De gemeenteraad van De Haan keurde op 14 november unaniem de verlenging goed van het huurcontract voor Cinema Rio. Deze kleinschalige buurtbioscoop naast de Monicakerk is één van de weinige in zijn soort die niet tot sluiten werd verplicht door de komst van de megabioscopen en de groeiende mogelijkheden om films online te bekijken.

Burgemeester Wilfried Vandaele, verantwoordelijk voor de gemeentelijke gebouwen: “het gebouw waarin de bioscoop gehuisvest is, is eigendom van de gemeente. Toen ik in 2006 schepen van cultuur werd, liepen tal van rechtszaken tussen de gemeente en de uitbater van de cinema en was de bioscoop op sterven na dood. Ik heb toen vele uren aan tafel gezeten met de uitbater en uiteindelijk zijn er goede afspraken gemaakt: de gemeente heeft het gebouw gerenoveerd en de uitbater heeft de binneninrichting voor zijn rekening genomen en nieuwe projectie-apparatuur aangekocht. Intussen zijn we 13 jaar later en Cinema Rio bloeit nog steeds en kan rekenen op een grote waardering van de inwoners en de toeristen.”

Met de aanvraag van de verlenging van de huur, geeft uitbater Ronny Mahieur aan dat hij voor het Haanse bioscoopje nog steeds een veelbelovende toekomst ziet.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is