Crisisopvang voor Oekraïense gezinnen in De Haan sluit de deuren

Door Wilfried Vandaele op 16 november 2022

De gemeente De Haan ving sinds het begin van de oorlog in Oekraïne heel wat vluchtelingen op in hotel 't Bosje. Omdat deze intussen bijna allemaal andere huisvesting gevonden hebben, sluit de crisisopvang nu haar deuren. 

Op 15 november beëindigde de gemeente De Haan het huurcontract met hotel ’t Bosje aan de Wenduinesteenweg. De gemeente huurde sinds dit voorjaar het volledige hotel af om er Oekraïense vluchtelingen onder te brengen, maar nu verbleef er nog slechts één Oekraïense man in het hotel. “Het was dus niet meer zinvol om het hotel nog te huren”, aldus burgemeester Wilfried Vandaele. 

Eigenlijk was ’t Bosje een overgangsoplossing, want het was de bedoeling dat de Oekraïense gezinnen op de huurmarkt zelf huisvesting zouden zoeken. Dat is allemaal goed verlopen.
Sommige gezinnen verhuisden naar andere gemeenten, 72 mensen verblijven nog op het grondgebied van De Haan, meestal in een huis of appartement dat ze huren. 

Burgemeester Wilfried Vandaele: “Heel wat vrijwilligers spanden zich de voorbije maanden in om te helpen met de opvang en de begeleiding van de vluchtelingen. Zij verrichtten schitterend werk.”

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is