De Haan haalt 84.000 euro binnen voor noodwoningen

Door Wilfried Vandaele op 17 december 2020, over deze onderwerpen: Lokaal beleid, Lokaal Bestuur, Sociale woningen

Matthias Diependaele, Vlaams minister van Wonen (N-VA), kent aan 73 projectvoorstellen een totaal van 11.026.338,72 € euro aan subsidies toe voor de realisatie van noodwoningen. Het bouwen, kopen, renoveren en inrichten van (al dan niet bestaande en/of verplaatsbare) noodwoningen wordt hiermee gestimuleerd. Zo worden lokale besturen ondersteund bij de herhuisvesting van gezinnen en alleenstaanden die bijvoorbeeld door een ongeschikt- en/of onbewoonbaarverklaring of een uithuiszetting hun woning dienen te verlaten.

Schepen Marleen Schillewaert-Vercruyce, voorzitter van het Bijzonder Comité Sociale Dienst (vroeger OCMW) van De Haan: “Toen het project in juni 2020 bekend werd, diende De Haan een aanvraag in voor de renovatie van 2 noodwoningen in de Zeehondstraat in Wenduine. Een noodwoning biedt een tijdelijke woonoplossing als antwoord op een plotse of urgente materiële woonbehoefte. Het verblijf is beperkt in duur en gericht op doorstroming naar een duurzame woonoplossing.”

Burgemeester Wilfried Vandaele: “Het Vlaamse Gewest neemt 50% van onze investering voor zijn rekening. Dat minister Diependaele aan het project van De Haan nu een subsidie van 84.000  euro toekent, doet ons uiteraard plezier. Als mensen bv door een brand of een ander probleem zonder woning zitten, kunnen wij hen in de toekomst beter opvangen”.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is