N-VA blij met keuze van VRT voor de Reyerslaan

Door Wilfried Vandaele op 22 april 2013, over deze onderwerpen: Openbare omroep

Wilfried Vandaele feliciteert de raad van bestuur van de VRT met de keuze voor een nieuw omroepgebouw op de site aan de Reyerslaan: "Wij hebben altijd gevraagd dat de VRT in Brussel zou blijven. De Vlaamse openbare omroep moest, wat ons betreft, de band met de hoofdstad van Vlaanderen blijven behouden. "

Uit de analyse van de VRT blijkt dat een nieuwbouw op de huidige site de goedkoopste optie is. Dat lijkt logisch, want de grond achter het huidige gebouw is al eigendom van de openbare omroep. In de afweging van de VRT mocht het woon-werk-traject voor de werknemers niet moeilijker worden. Wellicht zullen vele VRT-medewerkers nu ook blij zijn met de beslissing.

Vele vragen wachten wel nog op een antwoord. Welke afspraken moeten er gemaakt worden met de RTBF? Voor welke formule van financiering kiest men? Samenwerking met de privésector? Wil men andere delen van de site verkopen, en zo ja met welk doel? Welke functies wil men uiteindelijk in het gebouw onderbrengen? Tot die vragen beantwoord worden, is de N-VA alvast tevreden met de huidige beslissing.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is