Omroepen en distributeurs moeten zelf tot een oplossing komen voor uitgesteld kijken

Door Wilfried Vandaele op 11 juni 2013, over deze onderwerpen: Media

Vlaams Parlementslid Wilfried Vandaele is tevreden met de aanpassingen rond het voorstel van decreet 'signaalintegriteit'. Daarin zit ook het dossier van het uitgesteld tv-kijken (doorspoelen van reclame) vervat.

Eigen Vlaamse tv-producties maken, kost veel geld. Toch zijn die belangrijk, voor onze cultuur maar ook voor de vele mensen die in deze creatieve sector werken. Maar omroepen verliezen inkomsten, telkens de kijkers reclame doorspoelen met de 'bakjes' die de distributeurs aanbieden. Om die reden vragen de omroepen compensatie.

Vandaele: "In de huidige decreettekst voorziet daarom een bemiddelingsprocedure wanneer omroepen en dienstenverdelers (zoals Telenet of Belgacom) het niet eens raken. De omroepen blijven echter eigenaar van het signaal van hun programma’s. Distributeurs moeten gaan praten met de omroepen als ze extra diensten aan die programma’s willen toevoegen. In een kleine mediasector zoals de onze is het belangrijk dat de spelers met elkaar blijven praten. We hopen dat dit decreet die gesprekken weer op gang brengt."

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is