Publieke partners voor politiek getint Festival van de Gelijkheid?

Door Wilfried Vandaele op 2 december 2013, over deze onderwerpen: Openbare omroep

Cobra.be, onderdeel van de Vlaamse openbare omroep, stond als officiële sponsor op de affiche van het Festival van de Gelijkheid. Dat festival vormt het voorprogramma van het socialistische congres n de Vooruit in Gent. Wilfried Vandaele zal minister Lieten hierover ondervragen in het Vlaams Parlement.

Hoewel het festival zelf niet door sp.a wordt georganiseerd, is de link wel erg duidelijk door de vele optredens van sp.a-politici. Ondertussen werd de naam van Cobra.be al geschrapt.

Niettemin wil Vandaele weten waarom een VRT-initiatief partner was bij een evenement dat duidelijk reclame maakt voor één politieke partij: “We herinneren ons nog de heisa toen bleek dat de Ketnetband kwam spelen op de N-VA-familiedag. Toen zei de VRT-woordvoerder de Ketnetband zonder problemen kon optreden op een bedrijfsfeest maar absoluut niet op een familiedag van een politieke partij. Met het verschil dat dit ging over een zuivere opdracht tegen betaling, geen partnerschap. In het kader van het festival: iedereen gelijk voor de wet, lijkt ons."

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is