Raad van State moet knoop doorhakken voor mobiele internetlicenties

Door Wilfried Vandaele op 19 maart 2013, over deze onderwerpen: Media

Vlaams Parlementslid Wilfried Vandaele ondervroeg minister Ingrid Lieten vanmiddag opnieuw over de veiling van de 800 Mhz-frequenties. Minister Lieten stelde dat de partijen in de Vlaamse regering op één lijn zitten in dit dossier. Vlaanderen is bevoegd voor radio-omroep en televisie, ongeacht de technische drager waarop er wordt uitgezonden. De Vlaamse overheid stelt dat Vlaanderen dus mee bevoegd is voor de veiling van de mobiele internetfrequenties en een deel van de opbrengsten moet kunnen krijgen.  

De federale overheid betwist dit echter. Federaal minister Vande Lanotte wil Vlaanderen wel een deel van de opbrengst geven, maar dan veeleer als compensatie omdat Vlaanderen vroeger volledig bevoegd was voor de frequentie.

Volgens de N-VA kan er geen twijfel over bestaan dat het een gedeelde bevoegdheid is. Vlaanderen moet betrokken worden bij het dossier en moet er een verdeelsleutel worden vastgelegd in een samenwerkingsakkoord. Daarom wordt nu het advies gevraagd aan de Raad van State.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is