Startvergadering Fietspad Nieuwmunster

Door Wilfried Vandaele op 28 maart 2022

Op 25 maart had de startvergadering plaats voor de aanleg van het fietspad langs de Grotestraat tussen De Haan en Nieuwmunster.  Alle betrokken diensten kwamen samen op een vergadering in het gemeentehuis van De Haan. De provincie West-Vlaanderen treedt op als bouwheer en ook studiebureau Haeghebaert, rioolbeheerder Farys, aannemer Norré-Behaeghel en de verschillende gemeentelijke administraties waren aanwezig. 

Op het grondgebied van De Haan had het heel wat voeten in de aarde om de nodige percelen te verwerven die nodig zijn voor de aanleg van het fietspad. Slechts twee eigenaars bleken niet bereid tot een regeling in der minne. Voor hen loopt momenteel een gerechtelijke onteigening. De gerechtsdeskundige en de vrederechter kwamen vorige week ter plaatse. 

Burgemeester Wilfried Vandaele: “Wij verwachten dat de gemeente nog voor de zomer in het bezit gesteld zal worden van de te onteigenen percelen. De aannemer is in ieder geval van plan al eind april te starten. Na 20 jaar getouwtrek, wordt het fietspad nu dus eindelijk een feit.” 

  

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is