Vlaamse steun voor jeugdverblijven in De Haan

Door Wilfried Vandaele op 2 februari 2021, over deze onderwerpen: Jeugd, Toerisme

Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir heeft via Toerisme Vlaanderen middelen vrijgemaakt voor het sociaal toerisme in De Haan. Hof Ter Meulen, Chat Botté en Vzw Het Galjoen krijgen respectievelijk 1.265 euro, 1.276 euro en 14.864 euro om door de coronacrisis te geraken. “Onze sociaal-toeristische ondernemers verdienen al onze steun”, zegt Vlaams Volksvertegenwoordiger en Burgemeester van De Haan Wilfried Vandaele. “Want zij blijven zich inspannen om de jeugd een deugddoende vakantie te geven ondanks de Corona-ellende”.

Het afgelopen jaar was door de coronamaatregelen bijzonder zwaar voor de toeristische sector, niet het minst voor het sociaal toerisme. En dat heeft niet alleen gevolgen voor wie van toerisme leeft, maar ook voor wie drempels ondervindt om op vakantie te gaan of speciale zorg nodig heeft. “Het is voor die mensen dat minister Demir via Toerisme Vlaanderen middelen heeft vrijgemaakt. Iedereen verdient vakantie.” zegt schepen van Jeugd Mathieu Delbarge.

“Hof Ter Meulen, Chat Botté en Vzw Het Galjoen doen in moeilijke omstandigheden de nodige inspanningen om vakantie mogelijk te maken voor jongeren”, zegt Wilfried Vandaele, en daar krijgen ze nu een duwtje in de rug voor.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is