VRT mag liefhebbers kleine sporten niet in de kou laten staan

Door Wilfried Vandaele op 9 oktober 2014, over deze onderwerpen: Media, Openbare omroep, Sport
VRT mag liefhebbers kleine sporten niet in de kou laten staan

Volgens verschillende media zou de raad van bestuur van de VRT beslist hebben om minder aandacht te besteden aan kleinere sporten. Voor Vlaams Parlementslid Wilfried Vandaele (N-VA) moet het net andersom. “Straks krijgen we alleen nog voetbal, wielrennen en tennis op de buis!”

“De VRT zou juist moeten besparen op de aankoop van dure sportevenementen, waar dan ook telkens nog eens een grote ploeg medewerkers naartoe wordt gestuurd. Nu beknibbelen op de kleine sporten, die logica zit fout”, meent Vandaele. “De liefhebbers van populaire sporten zoals voetbal en wielrenen zullen altijd aan hun trekken blijven komen, want de commerciële omroepen zullen die wedstrijden maar wat graag aankopen en uitzenden. Maar niet die van minder populaire sporten als hockey, handbal of volleybal.”

Niet louter marktdenken
Een openbare omroep heeft net de taak om, los van het marktdenken, te investeren in kleinere of minder populaire sporten. Die kunnen daardoor ook sterker worden. De beheersovereenkomst tussen de Vlaamse overheid en de VRT bepaalt trouwens zeer uitdrukkelijk dat de openbare omroep ook aandacht moet besteden aan een ‘verscheidenheid van sporten en sporttakken’. Wilfried Vandaele zal daarom bevoegd minister Sven Gatz bevragen over de nieuwe intenties van de VRT.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is